top of page

Ofte stilte spørsmål

Her svarer vi på spørsmål som ofte blir spurt.

Om du har andre spørsmål gjerne send oss en chatmelding, epost eller en tekstmelding. 

0

Krav til valpekjøpere?

Når man kjøper hund fra oss i kennel Hoito forplikter man seg til

  • å sette seg inn i hundehold og rasen finsk lapphund

  • å følge opp hunden hos veterinær med bla vaksine og ormkur.

  • ta HD/AD røntge når hunden er 12-18 mnd gammel. 

  • øyelyse når hunden er 1år (anbefales også ved 4 og 7 års alder. Årlig ved bruk av hund i avl.)

  • holde kontakten med oppdretter

  • oppdretter ønsker at hunden skal stilles på utstilling av kjøper, eller ha mulighet til å låne med seg hunden til dette.

Hvordan setter vi oss opp på venteliste?

  • Vi skriver ikke opp noen på venteliste. Alt av henvendelser leses gjennom når de kommer, og disse tas i betraktning når vi skal finne nye hjem til våre valper. Vi prioriterer definitivt de som skriver en ufyllende tekst og lar oss bli kjent med seg, og de som er interesserte i å holde kontakt over tid. Setter pris på om dere tar dere tid til å lese gjennom våre forventninger til kjøpere før det tas kontakt. Gjerne følg opp med å sende en meldning når dere ser vi venter valper, eller de er blitt født. 

2

Hvordan kontakter vi dere?

  • Mest tilgjengelig er vi på epost og tekstmelding. Alle henvendelser leses og besvares innen få dager. Telefonsamtaler krever litt planlegging med turnusjobb i helsevesen og en generell travel hverdag med småbarn og hund. 

3

Hvordan velges valpekjøpere?

  • Vi tar utgangspunkt i tilsendte skjemaer/eposter når vi kontakter de vi ser på som aktuelle kjøpere til et kull. I første omgang tar vi kontakt for å møtes personlig/prate på tlf om store avstander, for å bli litt kjent. Deretter kan det komme et tilbud fra oss på valpekjøp, fôravtale eller kjøp med avlsavtale. Du legges til i en kullgruppe på Messenger hvor informasjon, bilder og videoer deles jevnlig. 

4

Får vi velge valp selv?

  • Nei, jeg som oppdretter fordeler valpene til sine familier. Det er selvfølgelig lov å komme med ønsker, men beslutningen ligger hos oss. Hvilken valp som blir å flytte inn hos dere bestemmes når de er 7-8 uker gamle. Vi prøver matche aktivitetsnivå og egenskaper på valpen til det dere ønsker å bruke hunden til. En valp med mye power og energi selger vi heller til et aktivt par enn en familie med barn som ønsker en hverdags-turkompis. 

Ta kontakt om det er noe.

Vi svarer veldig gjerne på spørsmål du/dere sitter på. Ta kontakt med oss på epost, melding eller telefon. 

Logo Kennel Hoito.jpg
bottom of page