top of page
28828427_2041965582485061_6668964452121467299_o.jpg
Oppdrett av finsk lapphund

I 2017 ble vårt kennelnavn godkjent, "Hoito" betyr omsorg på finsk. Vi holder for tiden sted i Trondheim, Trøndelag, men året 2025 vil vi flytte på oss til Molde-området, Møre og Romsdal.

Vår ambisjon er å avle frem friske og trygge familiehunder med rasetypisk eksteriør. Vi forholder vi oss til Norsk kennel klub og Norsk Lapphund klubb sine etiske retningslinjer for avl.

 

Valpene vokser opp i hjemmet hvor de sosialiseres og vennes på alle lyder som hører til i hverdagen. For å sosialisere de små tar vi imot besøk fra de er 3 uker gamle. Kull har vi når det er kombinasjoner vi selv ønsker å beholde avkom fra, og når det passer seg slik med det ellers hektiske familielivet med to små.


Valper fra oss vil være registrert i Norsk kennel klubb. Vi betaler inneværende årskontigent dersom det ønskes av valpekjøper, da vi ønsker at våre valpekjøpere skal få være en del av fellesskapet klubbene tilbyr.

Med hilsen

Team Hoito

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Så hvem er team Hoito?

I spissen og som innehaver av kennelnavnet Hoito finner du meg. Navnet mitt er Hedvig, født i 1998, og jeg er utdannet som helsefagarbeider.

 

Jeg bor med samboer Kristian og våre to gutter født oktober 2020 og mars 2023 i ett rekkehus på Kattem, i Trondheim. Hunden Akira, født mars 2018 er eneste fastboende firbeinte medlem pdd. Planen er å øke antall firebeinte i familien igjen når vi får mer plass og overskudd, da vi ser hvor stor glede de har av å være flere sammen.  Vi har heldigvis flere hunder til låns nå og da, så det er ikke ofte det føles tomt i huset.

Interessen og ønsket om å drive med hund har alltid vært tilstede, og vært større enn noe annet. Fra første møte med rasen i 2015 var det gjort - denne fantastisk fine og flotte rasen skal jeg ha for alltid.  Til påsken 2015 kom endelig den veldig etterlengtede Karamelli i hus, og siden har det bare ballet på seg. I 2016 hentet jeg hjem Nomine på fôravtale, og i 2018 beholdte jeg Akira fra kennelens første kull. Hunder har senere blitt beholdt på fôr, deleie og leasingavtaler fra egne kull og fra importer.​

Av kurs har jeg gått Oppdretterskolen del 1 og 2. De har vært veldig lærerike, og gitt mersmak på oppdretterlivet.

Oppdrettet drives med god hjelp fra og gode samarbeid med fantastiske oppdretterkollegaer, venner og familiemedlemmer. Dette inkludert alle som har hund fra oss som gjør sitt ytterste for at hundene skal ha gode og kjærlighetsfulle liv. 

Er du på utkikk etter valp, hund til omplassering, hannhund til din tispe eller bare vil ta en hundeprat?

Jeg er mest tilgjengelig på melding og epost pga hektisk familieliv & turnusjobbing. Stort sett får man svar innen 1 dag eller 2.

Om du er interessert i valp, gjerne fyll ut og send oss dette kontaktskjema på e-post, så får vi lettere holdt oversikten. 

Tlf. 954 18 315

Kontakt

Takk for innsendingen din!
Vi kommer tilbake til deg snart.

Logo Kennel Hoito.jpg
bottom of page