Valp fra oss

Vi ser etter deg som ønsker et familiemedlem, turkamerat og bestevenn.

At hunden blir godt ivaretatt i sin nye familie er det viktigste for oss, og dette er grunnen til at vi har noen krav til deg som valpekjøper. Om du ønsker å drive på med utstilling, spor, agility eller andre hundesporter, ser vi på dette som et pluss. 

Når valper hos oss er født og vi har bestemt oss for aktuelle kjøpere (utfra innsendte skjemaer ol.) vil vi ta kontakt. Da blir det gjerne noen telefon samtaler for å bli kjent, samt besøk før en eventuell utlevering av valp. Alt dette ønsker vi for at jobben med å velge riktig valp til deg skal bli enklere, slik at du får den valpen som passer til ditt ønske/bruksområde. 

Våre forventninger til valpekjøper

  • ​Valp fra oss skal HD/AD røntges ved 12 mnd-18 mnd alder. Hensikten med dette er å få informasjon om resultatet av avlen slik at vi videre kan arbeide med forbereding av dette. Også for å kartlegge, og være behjelpelig med å holde rasen vår sunn og frisk for fremtiden. Det er også kjekt å vite for din del som eier om hunden er frisk eller ikke.
  • Hunden skal øyelyses minimum ved 1 års alder. Videre oppfordrer vi til at hunden øyelyses ihht anbefalingene som er ved 4 og 7 års alder. Hunder som brukes i avl, skal sjekkes årlig. 

  • Valpene leveres ved 10 ukers alder. De skal følges opp med vaksiner, ormkurer, helsesjekker m.m.

  • Du/dere må ha satt dere godt inn i hva det innebærer å anskaffe seg en valp, og spesielt rasen finsk lapphund. Du må kunne tilby et trygt og varig hjem med masse kjærlighet. Viktig at dere har både tid og økonomi til å ha hund, så den får alt den trenger.

  • Kontakt ønskes i årene fremover også. Vi ønsker oppdateringer om hvordan hunden utvikler seg, samt møtes for å se hvordan hunden er som voksen. Vi har en hemmelig Facebook og Snapchat gruppe for valpekjøpere, for å dele bilder, spørsmål, alt som har med hunden å gjøre.

  • Forsikre valpen mot veterinærutgifter og død. Det kan oppstå skader, og da er det veldig dyrt uten forsikring. Vi bruker Agria Dyreforsikring. 

  • Det er ønskelig at hunden blir vist på utstilling, eller at jeg som oppdretter har mulighet til å låne med meg hunden. Valpeshow er en fin sosialiseringstrening for valpen.

Om våre valpekull

Det vil være ro rundt mor og valper de første tre ukene. Deretter vil de vokse opp på stuen, bli vant alle lyder hverdagen fører med. Vi vil gradvis ha med valpene på bilturer, besøk hos andre hunder og mennesker, i ulike ute-og innemiljø, m.m og de vil dermed være godt rustet for møte med den store verden. De kommer selvfølgelig også til å håndteres, børstes og klippes klør på. 

Dette får du med ved henting av valp hos oss

Vi synes det er litt stas å ordne og sende med valpen noe, når den reiser fra oss. Valpepakken vil variere litt fra kull til kull. Fra de vi har medlemskap hos som oppdretter, listet under, følger det med blant annet teppe, informasjonshefter, valpefôr og godbiter.

Valpene vil alltid være behandlet med markkurer, være undersøkt hos veterinær, ID merket og vaksinert før levering. Det vil følge med en informasjonsmappe, stamtavle fra NKK, kjøpekontrakt og  helseattest. 

Oppdretteravtaler

Vi har medlemskap som oppdretter, og får tilsendt gratis oppdretterpakker fra Agria, Morene, K9 Hundesenter (for de i Trøndelag), Musti og Appetitt.