HEDVIG KVAM  JOHNSEN

UTSIRAVEGEN 3

7045 TRONDHEIM

NORGE

 

TLF: +47 95 41 83 15

MAIL: kennelhoito@hotmail.com

VALP I HUS

Forberedelse

Tiden før man får en valp i hus er alltid spennende. Man er ofte spent og usikker på hva man trenger. Har du aldri hatt hund før, må man starte på null å kjøpe det man trenger. 

Det er greit at hunden har sin faste plass med egen seng/bur, hvor den kan slappe av uten forstyrrelser. Da vet valpen at den kan få ro å være i fred. Det vil være mange nye inntrykk den første tiden. Bur er lurt å skaffe før du får valpen i hus. Grunnen til det er fordi valper ikke burde ha muligheten til å være alene om du ikke er hjemme og følger med. Valper kan tygge på ting som kabler, ledninger, lister, møbler osv. De er ikke husrene og vil dermed gjøre fra seg der det passer. Det er også smart å starte burtrening tidlig, slik at valpen blir vant til å være der. Om valpen liker seg i buret vil den etter hvert automatisk gå å legge seg der selv og føle trygghet. 

Lufting og renslighet

En valp på 8-10 uker må i gjennomsnitt tisse 8-10 ganger per dag. Hver gang den har sovet, lekt og spist må den ut med en gang. Desto flinkere man er til å gå ut med valpen, desto raskere vil den bli husrein. Vær ute helt til den har gjort fra seg. Gi ros, belønning å gå inn igjen med engang. Valpen vil da automatisk etter hvert forstå at å gjøre fra seg ute fører til ros og belønning. 

 

Ved å ikke gi mat til valpen etter kl. 19, slipper du mest sannsynlig å stå opp å lufte den i løpet av natten. Den trenger heller ikke ha fri tilgang til vann etter kl. 22, ettersom mange hunder drikker selv om de ikke er tørste. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now