top of page

VALP FRA OSS?

VI SER ETTER DEG SOM..

ønsker et familiemedlem, turkamerat og bestevenn.

 

At hunden blir godt ivaretatt i sin nye familie er det viktigste for oss, og dette er grunnen til at vi har noen krav til deg som valpekjøper. Om du ønsker å drive på med utstilling, spor, agility eller andre hundesporter, ser vi på dette som et pluss. 

Når valper hos oss er født og vi har bestemt oss for aktuelle kjøpere (utfra innsendte skjemaer ol.) vil vi ta kontakt. Da vil det gjerne bli noen telefon samtaler for å bli kjent, samt besøk før en eventuell utlevering av valp. 

Alt dette ønsker vi for at jobben med å velge riktig valp til deg skal bli enklere, slik at du får den valpen som passer til ditt ønske/bruksområde. 

 

Noen ganger kan vi søke etter personer for deleie/fôrvert/samarbeidsavtaler til noen av valpene/hundene våre. Som fôrvert innebærer det at du har hunden til daglig, men at vi står som eier på hunden inntil den har fått antall kull vi har avtalt i kontrakten. Det betyr at du som fôrvert betaler daglige utgifter for hunden som forsikring, mat, utstyr og lignende. Vi som oppdretter betaler utgiftene som er nødvendig for å bruke hunden i avl, samt når hunden skal med på utstilling. Det avtalen går utpå vil stå presisert i fôrvertkontrakten, vi bruker Norsk kennel klubb sin kontrakt som utgangspunkt. 

 

Mer informasjon om ulike samarbeidsavtaler finner du lengre ned på denne siden, og om du ellers lurer på noe ta kontakt på epost; kennelhoito@hotmail.com

Lui.jpg
Leo

FORVENTNINGER TIL DEG SOM VALPEKJØPER

  • ​Jeg har som krav at valp fra oss skal HD/AD sjekkes og øyelyses. Dette skal bli gjort fra hunden er 12 mnd - 18 mnd. Hensikten med dette er å få informasjon om resultatet av avlen slik at vi videre kan arbeide med forbereding av dette. Også for å kartlegge, og være behjelpelig med å holde rasen vår sunn og frisk for fremtiden. Det er også kjekt å vite for din del som eier om hunden er frisk eller ikke.

  • Videre oppfordrer vi til at hunden øyelyses ved senere anledninger. Det er anbefalt å sjekke hunden ved 1,4 og 7 års alder for hunder som ikke skal gå i avl (de skal sjekkes årlig). 

  • Valpene leveres ved 10 ukers alder. De skal følges opp med vaksiner, ormkurer, helsesjekker m.m.

  • Du/dere må ha satt dere godt inn i hva det innebærer å anskaffe seg en valp, og spesielt rasen finsk lapphund. Du må kunne tilby et trygt og varig hjem med masse kjærlighet. Viktig at dere har både tid og økonomi til å ha hund, så den får alt den trenger.

  • Kontakt ønskes i årene fremover også. Vi ønsker oppdateringer om hvordan hunden utvikler seg, samt møtes for å se hvordan hunden er som voksen. Vi har en hemmelig facebook og snapchat gruppe for valpekjøpere, for å dele bilder, spørsmål, alt som har med hunden å gjøre.

  • Forsikre valpen mot veterinærutgifter og død. Det kan oppstå skader, og da er det veldig dyrt uten forsikring. Vi bruker Agria. 

  • Det er ønskelig at hunden blir vist på utstilling, eller at jeg som oppdretter har mulighet til å låne med meg hunden. Valpeshow er en fin sosialiseringstrening for valpen.

140084379_901261690626560_1617467395601147081_n.jpg

OM VÅRE VALPEKULL
Det vil være ro rundt mor og valper de første tre ukene. Deretter vil de vokse opp på stuen, å bli vant alle lyder hverdagen fører med. Vi vil ha med valpene på bilturer, besøk hos andre hunder og mennesker, i ulike utemiljø, m.m og de vil dermed være godt rustet for møte med den store verden. De kommer selvfølgelig også til å håndteres, børstes og klippes klør på. 

DETTE LEVERES MED VALP FRA OSS
Vi synes det er litt stas å ordne og sende med valpen noe, når den reiser fra oss. Valpepakken vil variere litt fra kull til kull. Fra de vi har medlemskap hos som oppdretter; listet under, følger det med blant annet teppe, informasjon, valpefor og godbiter fra.

Valpene vil alltid være behandlet med markkurer, være undersøkt hos veterinær, ID merket og vaksinert før levering.
 
Det vil følge med en informasjonsmappe, stamtavle fra NKK, kjøpekontrakt og  helseattest. 

OPPDRETTERAVTALER

Vi har medlemskap som oppdretter, og får tilsendt gratis oppdretterpakker fra Agria, Morene, K9 Hundesenter (for de i Trøndelag), Musti og Appetitt.

agria.png

Alle våre hunder er fullforsikret i Agria Dyreforsikring.

Hannvalp etter Nomine og Bork.jpg

VALP I HUS

- Forberedelse - 

Tiden før man får en valp i hus er alltid spennende. Man er ofte spent og usikker på hva man trenger. Har du aldri hatt hund før, må man starte på null å kjøpe det man trenger. 

Det er greit at hunden har sin faste plass med egen seng/bur, hvor den kan slappe av uten forstyrrelser. Da vet valpen at den kan få ro å være i fred. Det vil være mange nye inntrykk den første tiden. Bur/grind er lurt å skaffe før du får valpen i hus. Grunnen til det er fordi valper ikke burde ha muligheten til å være alene om du ikke er hjemme og følger med. Valper kan tygge på ting som kabler, ledninger, lister, møbler osv. De er ikke husrene og vil dermed gjøre fra seg der det passer. Det er også smart å starte burtrening tidlig, slik at valpen blir vant til å være der. Om valpen liker seg i buret vil den etter hvert automatisk gå å legge seg der selv og føle trygghet. 

- Lufting og renslighet -

En valp på 8-10 uker må i gjennomsnitt tisse 8-10 ganger per dag. Hver gang den har sovet, lekt og spist må den ut med en gang. Desto flinkere man er til å gå ut med valpen, desto raskere vil den bli husrein. Vær ute helt til den har gjort fra seg. Gi ros, belønning å gå inn igjen med engang. Valpen vil da automatisk etter hvert forstå at å gjøre fra seg ute fører til ros og belønning. 


Ved å ikke gi mat til valpen etter kl. 19, slipper du mest sannsynlig å stå opp å lufte den i løpet av natten. Den trenger heller ikke ha fri tilgang til vann etter kl. 22, ettersom mange hunder drikker selv om de ikke er tørste. 

Logo Kennel Hoito.jpg
bottom of page