top of page

2023


Valpeplaner: Tekst
Untitled

NOMINE X SKURK

Nomine og Skurk paret på løpetid i desember. Drektighet er bekreftet med ultralyd, og valper ventes i uke 9! 

Dette kullet vil fødes og vokse opp hos kennel Søsveen.


Valper etter denne kombinasjonen vil være fri for pompes, men kan være bærere av PRA. Det vil si at de ikke kan utvikle sykdommmen, men de kan gi genet videre. Før eventuell bruk i avl må hunden DNA testes for dette, eller pares med partner testet fri. 

Sammenlagt HD index ved paringstidspunkt var 231.

Valpeplaner: Team
4708C3F0-88FE-4707-94B4-EABE7AA5F14B.jpeg

BROCAIRE'S MAGIC NOMINE
NO48116/17

HD: A
HD index: 127
ØYNE: Intet påvist per november 2022
PRA: Fri
Pompes: Fri

Untitled

SØSVEENS UKONKELLO
NO36262/21

HD: B/A
HD index: 104
AD: 0
ØYNE: Intet påvist per desember 2022
PRA: Ikke testet
Pompes: Fri
DM: Fri

Untitled

AKIRA X NIKO

Løpetid ventes i juni.


Valper etter denne kombinasjonen vil være fri for pompes, men kan være bærere av PRA. Det vil si at de ikke kan utvikle sykdommen, men de kan gi genet videre. Før eventuell bruk i avl må hunden DNA testes for dette, eller pares med partner testet fri.

Sammenlagt HD index ved paringstidspunkt vil være på 190.

Vi er så heldige å få bruke fine Niko til Akira. En hund med godt lynne. Er kosete, leken, trofast og lærevillig. Han er godkjent ettersøkshund og besøkshund. 

Valpeplaner: Team
Akira ståbilde_edited.jpgAKi

HOITO´S AKIRA
NO37122/18

HD: C
HD index: 93
ØYNE: Intet påvist per november 2022
PRA: Testet bærer
Pompes: Fri

Untitled

ALNOPA IDÄNUNIKKO - NO34223/20

HD: B
HD index: 97
ØYNE: Intet påvist 
PRA: Fri
POMPES: Fri

BCE3D29E-5054-411C-A79D-A0DDBE73791A.jpeg

SAMARBEIDSAVTALER

- Hvorfor samarbeidsavtaler? -

Alle individ har rett og krav på et verdifullt og godt liv. Derfor er det viktig å ikke holde flere hunder hjemme hos seg enn man faktisk har mulighet og plass til å ta av seg. For å kunne utvikle eget avlsarbeid for fremtiden, er gode samarbeidspartnere nødvendig. Dette for å kunne få bredde i avlsmaterialet, og for å kunne ta vare på valper fra eget oppdrett.

Valpeplaner: About
EDC1257A-A2D4-45E4-B810-A20DBCB2C61A.jpeg

FÔRVERT OG DELEIER

Vi leter stadig etter gode forvertsfamilier/deleiere til en av våre valper - utifra hva vi tenker å beholde fra hvert enkelt kull. Om du har lest deg opp på og kjenner på at dette kan være noe for deg, må du gjerne kontakte oss. 

Som forvert/deleier inngår man et samarbeid sammen oss, man får den mest lovende valpen fra kullet, og sammen stiller vi ut og klargjør hunden til avl. Jeg tenker det er avgjørende at du er interessert i å trene hunden blant annet til utstilling. 


Det er viktig at man før en samarbeidsavtale inngås er klar på, at hunden skal tilbake hit og ha valpekull, og at man i disse periodene må klare å være uten hunden. 

Om man kjenner på at en slik avtale passer for seg, er det en stor mulighet for å få en lovende utstillings- og forhåpentligvis avlshund. Vi samarbeider tett for å oppnå det beste for hunden. 


Deleier kjøper hunden for valpepris. Vi har mulighet på inntil 2 kull på hunden(tispe). Deleier får en delsum av valpepris per kull.

Ta kontakt for for å få vite mer om våre fôrverts- og deleieravtaler. Og gjerne
 send en melding eller e-post om dette kan være noe for deg/dere. Jeg ønsker da at skjema (du finner i sidemeny) fylles ut og vedlegges.

Valpeplaner: About Us

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Om du har andre spørsmål, gjerne send oss en chatmelding, en epost eller en tekstmelding.
Informasjon om våre samarbeidsavtaler finner du ved å bla videre ned på denne siden.

HVORDAN KONTAKTER VI DERE?

Grunnet turnus i helsevesenet og en generell travel hverdag med småbarn er jeg mest tilgjengelig på e-post og melding. Alle henvendelser besvares innen få dager.

HVORDAN SETTER VI OSS OPP PÅ VENTELISTE?

Vi har ikke venteliste på valper.
Vi leser igjennom alle henvendelser, og disse tas i betraktning når vi skal finne nye hjem til våre valper.
Vi prioriterer definitivt e-poster hvor det er skrevet godt og grundig om deg/dere og hvordan en fremtid med valpen ser ut hjemme hos deg/dere.
Gjerne les gjennom våre forventninger til valpekjøper før du kontakter oss.

HVORDAN VELGER DERE UT VALPEKJØPERE?

Vi tar kontakt med de vi ser på som aktuelle (blant annet utifra et godt utfylt skjema) snarlig etter at valper er født om vi ønsker å møte dere, for deretter å eventuelt gi et tilbud om et valpekjøp, fôravtale eller deleieravtale.
Hvilken valp du blir tildelt får du vite når kullet er blitt rundt 7 uker gammelt. Vi prøver å matche aktivitetsnivå, lynne og egenskaper på valpen til det dere ønsker å bruke hunden til. En valp med mye power, selger vi til aktive par ei over en rolig familie som ønsker en hverdags- turkompis.

Valpeplaner: FAQ
bottom of page