HEDVIG KVAM  JOHNSEN

UTSIRAVEGEN 3

7045 TRONDHEIM

NORGE

 

TLF: +47 95 41 83 15

MAIL: kennelhoito@hotmail.com

STELL AV HUNDEN

Pelsstell - råd og tips

Alle hunder må stelles. Enten i form av bading, børsting, kloklipping, rensing av ører ol. Hva man behøver å gjøre kommer an på hvilken hunderase man har valgt.

Det er anbefalt å starte så tidlig som mulig, slik at valpen blir vant i ung alder. Kjøp en børste i starten, og børst litt hver dag.

Kombiner pelsstell og bading med en positiv opplevelse, ved å gi belønning rett etter at du er ferdig og masse ros underveis.

Bading er noe som kan være utfordrende de første gangene, men om man bader de i jevne mellomrom vil det bli enklere for hver gang. Unngå å få vann i nese og ører, da det er svært ubehagelig for hunden.

 

TIPS; Når du skal vaske hundens hode, bøy hodet forsiktig bakover mot hundens rygg, Hell vann fra øynene og nedover kroppen. Hunden vil automatisk lukke ørene selv om man holder hodet oppover. 

Kloklipp - råd og tips

Det er nødvendig og svært viktig for alle hunder med regelmessig kloklipp. Klørne vokser raskt, og må derfor vedlikeholdes hele tiden slik at nervene inne i kloa ikke vokser seg lange. Med lange nerver i kloa vil det være vanskelig å få de korte igjen. Lange klør kan det raskt bli skade på, ettersom de knekker og fliser seg opp. 

Hvor ofte man trenger å klippe varierer fra hund til hund. Om man går mye i mykt terreng som feks skogsterreng må man vanligvis klippe oftere, fordi de ikke vil slite seg selv. Ved høy aktivitet og spesielt hardt underlag som asfalt vil klørne slites lettere ned. Det kan likevel være lurt å klippe klærne hver andre eller tredje uke. Ved å vedlikeholde klørne vil man unngå skader og veterinærbesøk. Det er fort gjort å knekke kloa, som vanligvis fører til at den må trekkes. Skader på klør behandles av veterinær. Dersom hunden din sliter med flisete klør, kan det være hunden din har mangel på feks. B-vitamin. B-vitamin kan gis rent eller via andre tilskudd som man tilsetter i maten daglig om nødvendig. 

Kloa skal alltid klippes rundt den levende delen, istedet for på tvers. Når man skrår fra sidene vinkler man saksen slik at man fjerner mest på undersiden, I en lys klo vil du se gjennom kloa hvor nerver og blodårene er. Om man ser det er rødt inne i kloa, er det den hvite delen utenfor dette feltet som skal klippes bort. Noen hunder synes kloklipp er deres værste mareritt. Begynn derfor med bakbena, da klørne her ofte er kortere og mindre følsomme. Hunder kan ofte overdramatisere kloklippingen, det er derfor viktig at man ikke slipper hunden ned dersom den begynner å vri seg eller hyle å skrike. 

TIPS; Ved å gi godbiter for hver klipt klo kan gjøre situasjonen mer stressende og langvarig. Gi heller ros og belønning i form av godbit og lek når du er ferdig med alle ben. 

Pelsstell av finsk lapphund

Rasen har en tykk pels som gjør at den tåler kulde. Pelsen består av to lag; underull mot huden og mer langhåret pels utenpå. 

Røyting skjer minimum 1 gang i året, og da faller mye underull av i små dotter. Dette er enkelt å samle opp, men det lønner seg å børste/blåse hunden spesielt i denne perioden slik at du slipper all pelsen rundtom i huset. Utenom røytingen er det lurt med regelmessig børsting og stell. I mens noen børster ukentlig, synes andre det er nok med ett par ganger i måneden. Det er viktig å følge med på hva din hund trenger av stell for å unngå floker og at pelsen tover seg. 

Pelsen er selvrensende, så den trenger lite stell selv om hunden er skitten. Sand og rusk faller av når pelsen har tørket, og blir liggende hvor hunden har opphold seg under tørketiden. Noen ganger trengs   et bad, og da kan hundeshampo brukes. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now