Hedvig Kvam Johnsen

Utsiravegen 3

7045 Trondheim

NORWAY

 

Tlf: +47 95 41 83 15

Mail: kennelhoito@hotmail.com

MITT OPPDRETT

 

Jeg ønsker å bygge opp et seriøst oppdrett av finsk lapphund. Det er viktig for meg å skape et godt rykte som oppdretter av å avle frem friske, trygge og mentalt sterke familiehunder som har et rasetypisk eksteriør, og som er allsidig i bruk hos eier.

Jeg avler etter NKK´s avlsregler og NKK´s etiske retningslinjer. Det vil si at foreldre er helsesjekket før det planlegges kull. Mor og far er vaksinert, fått ormekur, HD-røntget, øyelyst og ellers er friske, sunne og trygge hunder. 

Jeg vil være tilgjengelig for spørsmål og råd til mine valpe kjøpere. Kennelen har blant annet en facebook side for valpekjøpere og fôrverter, hvor spørsmål kan stilles og erfaringer kan deles. 

Jeg er medlem i Norsk Kennel Klubb og Norsk Lapphund Klubb. I tillegg til Agria Breeders Club og Royal Canin sin oppdretterklubb. Fra oppdretterklubbene mottar jeg deler av valpepakkene hver valp får med seg ved henting. Valpene er også helsesjekket og ID merket. 

Mine forventninger til valpekjøper 

  • Som valpekjøper bør du ha satt deg godt inn i hva det innebærer å anskaffe en valp, og spesielt rasen finsk lapphund. Å ha valp i hus er tid- og arbeidskrevende. De første månedene kan ikke valpen være alene hjemme mer en korte tider i gangen. Du må være forberedt på å ha en løsning på dagtid, eller når du er på jobb. 

  • Det er ønskelig at hunden blir stilt på utstilling, eller at jeg som oppdretter har mulighet til å låne med meg hunden. Valpeshow er fin sosialiseringstrening for valpen.

  • Jeg forventer at alle valpe kjøpere tar  HD/AD røntgen (hofteleddsdysplasi) av hunden, og øyelyser minst en gang. Hensikten med dette er å få informasjon om resultatet av avlen slik at vi kan arbeide videre med forbereding av dette. Og for å kartlegge, og være behjelpelig med å holde rasen sunn og frisk for fremtiden.

  • Holde kontakten; si ifra om hvordan valpen utvikler seg.

  • Tegne egen forsikring; ønskelig fra min side å forsikre mot veterinærutgifter og død. Det kan dukke opp skader og da er det svært dyrt uten forsikring.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now